• polupansion
• mediteranska kuhinja
• većina hrane iz vlastite proizvodnje
• otvorena terasa za goste
• vlastita plaža sa privezom za čamce
• piknik prostor u masliniku
• mogućnost sudjelovanja u berbi grožđa i maslina
• degustacija maslinovog ulja

Dobrodošli!
 
     
 
 
     
 

Aktivni odmor


Kako bi vaš boravak u našem kraju učinili što sadržajnijim, kao gost naše kuće možete se odlučiti za dolje navedene oblike aktivnog odmora. Aktivno doživite otok Korčulu za čije su se ljepote otimali još stari Grci i Rimljani.

Biciklizam

Biciklizam je najraširenija sportska aktivnost današnjice. Ukoliko posjedujete vlastiti ili želite iznajmiti bicikl pomoći ćemo vam da najbolje iskoristite svoj boravak kod nas uživajući u svim ljepotama koje se biciklistima pružaju na otoku Korčuli.

Blato svojim posjetiteljima nudi šest biciklističkih staza, od kojih sve počinju i završavaju u Blatu.

Biciklističke staze:
1. Zlatno doba
2. Ekvator
3. Izvor života
4. Staza maslina
5. Toscana
6. Belvedere

 

 

Pješačke staze

Pješačenje u prirodi je aktivnost za sve uzraste. Pred vama stoje brojne mogućnosti; od laganih šetnji uz more do svladavanja teško prohodnih brdskih staza.

Blato svojim posjetiteljima nudi šest pješačkih staza u svojoj slikovitoj okolici.

Pješačke staze:
1. Lungo Mare
2. Belvedere
3. Tragom povijesti
4. Sudbinska luka
5. Korčula na dlanu
6. Putem Blaženice Marije Petković

 

 

Razgledavanje povijesnog mjesta Blata

Blato je svojom skladnom urbanističkom cjelinom zadivilo mnoge putopisce još u XVIII. st. Središtem mjesta proteže se prekrasan drvored lipa, dug više od 1 km, pa je poseban doživljaj proći njime u lipnju, kada cvatu lipe. Blato je grad bogate kulturne i povijesne baštine vrijedne upoznavanja i razgledavanja.

više: Blato

 

 


Etnografska zbirka "Barilo"

Etno kuća Barilo i etno zbirka smješteni su u samom centru Blata i po mnogoćemu jedinstveni je objekat otoka Korčule i Blata.Ovu kuću i zbirku čini velik broj uporabnih predmeta običnog čovjeka otoka i mjesta a posebno naglašavamo zbirku ručnih radova.

Etno kuća nudi posjetiteljima poseban i nezaboravan ugođaj otočnog ambijenta,a tradicionalno gostoljubivi domaćini nastojat će vam, uz degustaciju domaćih proizvoda,prema starim receptima, prikazati život naših predaka.

više: Barilo

 

Ronilački centar

Ronilački tečaj je smišljen za one koji su uvijek maštali zaviriti u svijet ispod površine. Kratkim uvodom u osnove ronjenja i opreme u učionici krenut ćete u vašu podvodnu avanturu. Sa našim instruktorom, uvijek u odnosu jedan instruktor na maksimalno 2 učenika, zaronit ćete na dubinu do 6 metara.

Ronilački centar smješten je na prekrasnoj turističkoj lokaciji mediteranskog ugođaja i kulture. Registriran je kao SDI i NAUI ronilački centar. Naša oprema je nova i profesionalno servisirana.

U ronilačkom centru postoji zona za pranje, održavanje vaše osobne opreme i njeno skladištenje. Ispred centra imamo privatno privezište za naš brod. Brod je 7 metarski sa motorom snage 40 konja koji nam omogućuje brz i udoban odlazak na sve ronilačke lokacije.


 
 
     
 
++© Apartmani Bačić 2007 - 2023